Sabine

Ik ben Sabine van der Kolk, 27 jaar, woon met mijn partner, hond en kat in Groningen en ben sinds een paar jaar coach bij Coach4You. In Beijum (buitenwijk van Groningen) heb ik een eigen studiecentrum en ik werk als ambulant begeleider bij mensen met een licht verstandelijke beperking. Naast mijn vrijwilligerswerk als teamleider bij een geweldige scoutinggroep, zocht ik nog iets vrijwilligs, maar dan in de onderwijssector. Op die manier ben ik terecht gekomen bij Coach4You. Direct bij de eerste kennismaking voelde dit aan als een warm bad. Elke coach praat met enthousiasme over zijn werk en ik merkte direct dat iedereen elkaar helpt waar kan en waar nodig.

Bij Coach4You coach ik voornamelijk jongens, dat is ongetwijfeld toeval. Deze jongens zijn in het begin van het jaar vaak wat terughoudend tegenover mij, maar zodra het ijs gebroken is hoor ik de meest bijzondere verhalen. Ze durven doorgaans aan mij net wat meer te vertellen dan dat ze aan hun ouders of aan school doen. En alleen al doordat ze hun ei kwijt kunnen, hebben ze wat meer vertrouwen in hun eigen kunnen. Ik ga op zoek naar de kleine dingetjes die deze kinderen net een stapje verder kan helpen.

Ik vind het mooi om te zien hoe leerlingen uit de brugklas veranderen en zich ontwikkelen. Dat zij en hun ouders mij de ruimte geven om hier bij mee te kijken en bij te dragen vind ik knap. Ik ga hier dan ook voorzichtig mee om en hoop dat ik dit nog lang kan/mag doen.